4 weetjes over Subaru

Subaru is een Japans automerk dat is vernoemd naar het Zevengesternte. Dit is een sterrenhoop in het sterrenbeeld Stier. Je kunt het Zevengesternte terugvinden in het logo van Subaru in de vorm van zes gestileerde sterren. Het allereerste model waar dit merk mee op de markt verscheen, was de Subaru 1500, die gebaseerd was op de Peugeot 403. Dit gebeurde in 1954. In 1958 volgden nog tien andere modellen. 

Introductie in Nederland

Het merk staat, net als vele andere Japanse automerken, bekend om betrouwbaarheid en lange levensduur van haar auto’s. Nederland maakte voor het eerst kennis met Subaru in 1969. Echter werd het automerk pas echt bekend in 1972, waarbij er vier auto’s werden geïntroduceerd in Ouwehands Dierenpark. Daarnaast is Subaru bekend door haar deelname aan rallysport. Zo won Subaru drie keer de wereldkampioenschappen. 

Subaru Corporation

Subaru maakt deel uit van de Subaru Corporation. Dit is een concern dat zich bezighoudt met de productie van auto’s, vliegtuigen en openbare vervoersmiddelen. Het automerk is vooral bekend geworden door modellen te produceren die zijn voorzien van een belangrijke, extra veiligheidsvoorziening; namelijk de Symmetrical All Wheel Drive (permanente vierwielaandrijving). Doordat Subaru zo succesvol was in de rallysport, wekte het merk de interesse van sportieve automobilisten. Hieruit volgde dat Subaru uitkwam met modellen als de Forester AWD en de Outback. 

Subaru Aalsmeer

Zoals je wellicht al merkt, is Subaru geliefd onder veel van ons. Ben je nou op zoek naar een nieuwe auto en lijkt een Subaru je wel wat? Neem dan eens een kijkje bij de SubaruStore in Aalsmeer. Deze showroom is doordeweeks geopend van 09:00 tot 18:00. Hier kun je diverse modellen bekijken en testen, evenals geïnformeerd en geadviseerd worden over de verschillende opties. 

Modellen bekijken en testen

Subaru Aalsmeer krijgt dagelijks nieuwe auto’s binnen. Je kunt je wensen doorgeven aan de Car Agent, die vervolgens een auto zoekt die perfect aansluit bij jouw eisen en wensen. Naast een Subaru Aalsmeer vestiging, zijn er nog 24 andere locaties van de SubaruStore waar je de diverse modellen kunt bekijken en testen. Denk aan Den Bosch, Gouda, Groningen of Doetinchem. Zo hoef je nooit ver te rijden om kennis te maken met jouw volgende auto. 

Naast gebruik maken van de Car Agent, kun je ook op de website van de SubaruStore terecht om te kijken welke modellen zij in het assortiment hebben. Van elke auto op de SubaruStore kun je de kilometerstand zien als zowel het bouwjaar, de brandstof en het schakelmechanisme. Ook kun je zien welke modellen binnenkort worden verwacht. Zo kun je van tevoren onderzoeken of het betreffende model wellicht iets voor je is, alvorens je hem gaat bekijken.