Autoruit vervangen. Wat is de goedkoopste oplossing?

Autoruitschade kan op zeer veel verschillende manieren ontstaan. Hier kunt u dan ook moeilijk onderuit komen. Het is ook niet de schade op zich die veel mensen zorgen baart (een sterretje in de voorruit brengt immers niet meteen ernstige risico’s met zich mee wanneer het op de juiste plaats opduikt), maar vooral het kostenplaatje dat gepaard gaat met een autoruit reparatie. Op zich is dit niet meer dan normaal, een beschadigde autoruit laten vervangen kan namelijk inderdaad veel geld kosten, maar het kan ook wel degelijk anders. Wij stellen in dit artikel dan ook graag een goedkope oplossing voor dat autoruit vervangen betaalbaar houdt. 

Hoeveel kost het vervangen van een autoruit?

De prijs voor een autoruit wordt altijd gebaseerd aan de hand van verschillende factoren. In eerste instantie wordt er bijvoorbeeld gekeken naar het soort glas waar de autoruit uit bestaat. Betreft het namelijk gewoon gehard glas (met andere woorden een zij- of achterruit) of is er sprake van een beschadiging aan gelaagd glas? Wanneer een autoruit goedkoop vervangen kan worden gaat het meestal om gewoon gehard glas. Dit heeft alles te maken met het feit dat gehard glas een stuk voordeliger is in vergelijking met gelaagd glas.

 

Het prijsverschil tussen gehard en gelaagd glas heeft een directe invloed op de kwaliteit waarover beide soorten autoglas beschikken. Gehard glas zal bij autoruitschade dan ook altijd in ontelbare scherpe stukken uit elkaar spatten. Dat geldt niet voor gelaagd glas. Dit soort autoglas is namelijk opgebouwd uit meerdere glaslagen waar tussen een PVB-folie is terug te vinden. Deze PVB-folie zorgt er voor dat de autoruit bij autoruitschade niet uit elkaar kan springen, maar mooi samen wordt gehouden. Autoruitschade aan een gelaagde voorruit zal er dan ook niet voor zorgen dat het glas zomaar uit elkaar spat, er zal slechts een sterretje of een flinke barst in de voorruit verschijnen. Toch kan ook een dergelijk sterretje of zo’n barst de nodige gevaren met zich meebrengen. 

Afkeuring voor apk door een beschadigde autoruit? Het kan!

Ondanks het feit dat een beschadigde autoruit niet altijd zorgt voor een afkeuring voor de apk kan dat wel degelijk het geval zijn. Dit is vooral het geval wanneer de autoruitschade in de voorruit is terug te vinden die het zicht van de bestuurder enigszins hindert. Dat er hier streng tegen wordt opgetreden is op zich ook niet meer dan normaal, want een enkele reflectie in een barst kan zomaar het leven van andere weggebruikers in gevaar brengen. Heeft u ook te maken met een beschadiging aan één van de autoruiten? Dan kunt u goedkoop de autoruit vervangen met de volgende oplossing.

Wat is een after market autoruit?

Een after market autoruit is de goedkoopste oplossing voor mensen die één van de ruiten van hun auto willen laten vervangen. Ondanks het feit dat de prijs van een after market autoruit veel voordeliger is, kiezen veel mensen nog steeds voor een originele autoruit. Deze keuze wordt echter grotendeels gemaakt uit onwetendheid. Een originele autoruit is namelijk voorzien van een merklogo waardoor veel automobilisten denken dat er een betere kwaliteit aan verbonden is. Dat is echter niet zo. Een after market autoruit wordt gemaakt in dezelfde fabriek als een originele autoruit en maakt bovendien ook nog eens deel uit van dezelfde productielijn. De after market autoruiten die in de Europese Unie worden verkocht zijn bovendien geproduceerd volgens de strengste Europese richtlijnen. Zo bent u er zeker van dat er op geen enkele manier op de kwaliteit wordt ingeleverd terwijl u toch goedkoop uw autoruit vervangen kunt.

Goedkoop autoruit vervangen, snel en vakkundig

Goedkoop autoruit vervangen begint met het aanschaffen van een after market autoruit. Dit is natuurlijk aantrekkelijk, maar wie gaat de beschadigde autoruit voor u vervangen als u deze expertise niet zelf in huis heeft? Een ervaren autoruithersteller natuurlijk! Deze vakmannen beschikken over een jarenlange ervaring wat er voor zorgt dat ze als geen ander geschikt zijn om uw beschadigde autoruit te vervangen. Door een beroep te doen op deze mogelijkheden mag het dan ook duidelijk zijn dat u altijd kunt genieten van de best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien kunt u bijzonder snel met uw herstelde auto terug de weg op. Wilt u ook goedkoop autoruit vervangen? Kies dan voor een after market autoruit.

Witte Bmw Sedan Geparkeerd Naast Boom