Bearlock sloten: ontdek de mogelijkheden

Helaas zijn bestelbussen en campers vaak het doelwit van diefstal en inbraak met grote schade als gevolg. Niet alleen materieel, maar ook emotioneel. Want als je geliefde voertuig is gestolen of als je waardevolle bezittingen foetsie zijn, levert dat veel stress op.

Bovendien kan je op vakantie gaan vergeten of komt je werk stil te staan. Daar zit je echt niet op te wachten, dus is het zaak om je bus of camper te beveiligen. Een goede manier om dat te doen is door Bearlock sloten te laten installeren. In dit blog vertellen we je over de mogelijkheden.

Versnellingsbaksloten

Een versnellingsbakslot blokkeert de versnellingspook waardoor schakelen vanuit de bestuurderscabine niet mogelijk is. Het is een zeer effectieve manier om diefstal van je voertuig te voorkomen.

Het versnellingsbakslot is eenvoudig in gebruik. Met een sleuteltje draai je het slot van slot als je op pad gaat. Tijdens de rit laat je de sleutel zitten en kun je hem omklappen zodat hij niet in de weg zit. Eenmaal op de plaats van bestemming aangekomen draai je de sleutel uit het slot en is het versnellingsbakslot vergrendelt.

Motorkapsloten

Met een motorkapslot blokkeer je de motorkap op het moment dat het standaardslot dat vanuit de fabriek aanwezig is, is opengebroken. Nu denk je misschien: maar als daar al een slot zit dan is dat in principe toch voldoende? 

Ja en nee. Het standaardslot is namelijk niet zo stevig waardoor het relatief eenvoudig is open te breken waarna dieven waardevolle onderdelen zoals de accu kunnen buit maken. Het motorkapslot van Bearlock is een stuk lastiger open te breken en dus een goede extra vergrendeling van de motorkap.

OBD slot

Het OBD slot beschermt de OBD stekker tegen onbevoegd gebruik. Criminelen kunnen namelijk nieuwe sleutels via de OBD stekker inlezen en vervolgens zo met je camper of bus wegrijden. Dit is dus een zeer waardevolle aanvulling op het versnellingsbakslot en het motorkapslot.

Laadruimtebeveiliging (alleen voor bestelbussen)

Veel ondernemers hebben in de laadruimte van hun bus waardevolle spullen liggen. Denk bijvoorbeeld aan duur gereedschap of aan pakketjes voor klanten. Met laadruimtebeveiliging wordt het een stuk lastiger om de deuren van de laadruimte open te breken.

Aan de binnenzijde van de bus worden bij alle toegangspunten sloten gemonteerd. En als je een bus hebt met ramen in de laadruimte, dan worden er daarnaast ook nog raamroosters gemonteerd. Op die manier voorkom je dat criminelen de sloten op de deuren omzeilen en eenvoudig via de ramen kunnen binnendringen.

Laat de sloten door een busbeveiliger installeren

We raden je aan om Bearlock sloten altijd door een gecertificeerd specialist te laten inbouwen. Op die manier weet je zeker dat de sloten op de juiste manier worden gemonteerd en krijg je ook een certificaat dat je aan je verzekeraar kunt overhandigen om aan te tonen dat je voertuig goed is beveiligd. Steeds vaker stellen verzekeraars de eis dat je bus of camper goed is beveiligd voordat ze ├╝berhaupt tot acceptatie van het voertuig overgaan.