Creëer veiligheid in een magazijn door middel van grondmarkeringen

Steeds meer bedrijven en organisaties maken in het magazijn gebruik van grondmarkering. Dit kan erg handig zijn en het draagt in veel gevallen enorm bij aan de veiligheid. Met name nu met de huidige coronacrisis kunnen grondmarkeringen een goede bijdrage leveren aan de veiligheid op de werkvloer. Als werkgever wil je natuurlijk een zo veilig mogelijke werkvloer creëren voor de medewerkers en als medewerker zijnde voel je je er uiteraard een stuk prettiger bij als je weet dat de werkvloer veilig is.

Welke soorten grondmarkeringen zijn er?

Grondmarkeringen zijn zoals het woord al aangeeft markeringen voor op de grond. Deze markeringen geven in de meeste gevallen een bepaalde richting aan. Dit gebeurt bijvoorbeeld door middel van pijltjes. De pijltjes kunnen aantonen richting welke kant er op dat deel van het magazijn gelopen moet worden. Op deze manier gaat het lopen niet door elkaar en ontstaat er een stuk meer veiligheid op de werkvloer. Naast markeringen in de vorm van pijlen zijn er ook markeringen die bijvoorbeeld aantonen welke vracht waar moet staan en waar helemaal niets mag staan. Ook wordt er indien nodig een soort verboden toegang aangegeven door middel van grondmarkeringen in het magazijn. In sommige gevallen wordt er met de markering zelfs op de grond geschreven waar het deel van het magazijn voor is bedoeld. Zo wordt er nog meer overzicht en duidelijkheid gecreëerd. Het overzicht en de duidelijkheid zorgen weer voor veiligheid.

Voordelen van grondmarkering

Het gebruik maken van grondmarkeringen in het magazijn creëert zoals gezegd veiligheid. Dit heeft te maken met het feit dat er ten eerste een stuk meer overzicht is en iedereen weet welke kant er naartoe gelopen moet worden, maar er is ook sprake van extra veiligheid doordat er eenvoudiger afstand bewaard kan worden. Mensen kruisen elkaar niet meer en er wordt niet meer langs elkaar gelopen wat leidt tot een stuk meer veiligheid. Tevens is het zo dat men zich moeilijker kan vergissen in waar er naartoe gelopen moet worden. Je weet behoorlijk snel waar wat staat en waar je naartoe zou moeten of kunnen lopen. Ook weet je in de meeste gevallen al direct waar je welk type vracht kunt plaatsen. Het magazijn wordt een stuk overzichtelijker, de routes worden duidelijker en het personeel zal hierdoor efficiënter kunnen werken. Pijlen zullen richtingen aangeven waardoor mensen niet tegen elkaar aanlopen, maar daarnaast zullen de pijlen ook zorgen dat routes makkelijk worden begrepen.

 

Bron: autoboard.nl