De oldtimer in een modern jasje

Duurzaamheid en milieubewust, dit zijn de begrippen die in de hedendaagse samenleving steeds meer centraal komen te staan. De aarde doorgeven aan volgende generaties zodat ook zij hier volop van kunnen genieten, dat is het doel. Elektrisch rijden wordt dan ook gezien als de toekomst en steeds meer mensen huren een elektrische wagen door middel van private lease of zakelijk lease. Dit heeft echter wel tot gevolg dat oldtimers gaan verdwijnen uit het hedendaagse straatbeeld. Voor iedere liefhebber is dit een steek in het hart. Er is dan ook een oplossing gevonden om toch deze beauty ook in de toekomst nog terug te zien.

Het echte oldtimer gevoel

Het rijden van een oldtimer geeft een heerlijk gevoel. Het is klassiek en heeft pure snelheid. Desalniettemin draagt de auto in eerste instantie niet bij aan een schonere wereld. Daar kan nu verandering inkomen. Het is namelijk mogelijk om je oldtimer om te bouwen naar een elektrische variant! De Volkswagen Kever die 100% elektrisch rijdt? Een droom. Toch is het mogelijk! De voorwaarde hiervoor is echter wel dat de ombouw van hoogwaardige kwaliteit moet zijn. Elke partij die dit aanbiedt zou dan ook goed onderzocht moeten worden.

Niet volledig hetzelfde

Bij een rijdende oldtimer, denk je gelijk aan het ronkende geluid dat de wagen maakt. Indien de auto is omgebouwd naar een elektrische variant zal dit geluid wel veranderen. De algehele ervaring tijdens het rijden van de wagen, wordt wel anders. Mocht je dit niet de moeite waard vinden, maar toch bij willen dragen aan een beter milieu? Dan kun je er altijd nog voor kiezen om een nieuwere elektrische Beetle variant te leasen. Dit is ook een ander gevoel, maar hiermee riskeer je niet dat je oldtimer nooit meer de oude wordt. Desalniettemin, kun je een oldtimer beter maken met het ombouwen naar elektrisch. De wagen zou hiermee over meer vermogen beschikken dan voorheen.

De toekomst

Wellicht dat er in de toekomst elektrische oldtimer varianten uitkomen die je zou kunnen leasen. Dan zou je zowel over een echte oldtimer als over een oldtime in een modern jasje kunnen beschikken. Dit is echter een droom die nooit in vervulling gaat. Daarnaast is het ombouwen van je oldtimer naar een elektrische variant ook geen goedkope optie. Voor nu zou je dus naast de oldtimer een elektrische wagen kunnen zakelijk leasen of privé leasen. Op deze manier draag je bij aan een beter milieu en kun je de oldtimer voor nu alsnog behouden als een echt collectorsitem.