Ga je voor private lease of financial lease; dit is het verschil

Leaseauto’s zijn tegenwoordig erg in trek. Er zijn weinig mensen die tegenwoordig nog een auto kopen. Het betalen van een vast bedrag per maand past dan ook steeds beter in de huidige tijdsgeest een auto in een keer afbetalen is een beetje passé. Echter zijn er twee verschillende soorten lease, aan de ene kant heb je private lease en aan de andere kant heb je financial lease. Maar wat is nou eigenlijk het verschil? Dat lees je hieronder.

PRIVATE LEASE

Private lease is kun je vergelijken met hoe in het verleden vaak een lease voor zakelijk gebruik was opgezet. In dit geval blijft de maatschappij in het bezit van de lease auto. Je kunt private lease dus vergelijken met het huren van een auto, maar dan voor een langere tijd. Je betaalt een vast bedrag per maand, bij dit bedrag is alles wat je je maar kunt indenken inbegrepen. Dus de belasting en het verzekeren van de auto wordt voor je geregeld. Alleen het bezoekje aan het tankstation is voor eigen rekening.

FINANCIAL LEASE

In tegenstelling tot private lease ben je bij financial zelf in het bezit van de auto. Je kunt financial lease dus als een soort lening zien. Je koopt een auto en die betaal je maandelijks af, en wanneer je de auto hebt afbetaald is de auto ook direct van jou. Financial lease vind je veelal terug bij bedrijven. Dat heeft ermee te maken dat financial lease voor zzp’ers en ondernemers fiscaal gezien erg aantrekkelijk is. Echter ben je bij financial lease wel zelf de verantwoordelijke als het aankomt op onderhoud of verzekeringen.

TOT SLOT

Het verschil is nu uitgelegd, wat het meest bij jou past zal je moeten uitvinden aan de hand van berekeningen.