Ook een oldtimer leasen is gewoon mogelijk

Voor velen is het een droom: een keertje in een echte oldtimer rijden. We zien ze regelmatig in gave films of spotten ze op straat. Maar hoe vet is het wanneer je zelf een echte oldtimer bezit? Autoliefhebbers zullen zich omdraaien wanneer je voorbij kunt rijden. De aanschafprijs van de oldtimer ligt behoorlijk hoog, maar wist je dat je ook een oldtimer kunt leasen? Met occasion leasen is dat daarbij ook nog eens voordelig rijden! Dit moet je weten als je een oldtimer wil leasen.

Hoe werkt leasen

Voor we verder inzoomen op de oldtimer is het goed om te weten wat je kunt met leasen. Er zijn namelijk diverse leasevormen, waarvan zakelijk leasen de meest bekende. In dat geval heb je namelijk veel financiƫle voordelen en weinig onzekerheden. Kosten voor verzekeringen en reparaties zitten namelijk al in de prijs inbegrepen. Dit is niet het geval wanneer je gaat private leasen. Dan betaal je los voor de verzekering van je oldtimer.

Geen aankoopbudget

Grote voordeel van een oldtimer leasen is dat je geen grote aanschafkosten hebt. Normaal betaal je dit uit je liquiditeit, maar nu heb je dit niet. Daar komt nog bij dat een oldtimer bijna niks aan waarde verliest. Het rendement daarmee is zeer hoog.

Het kan nog

We zien dat steeds minder oldtimers de weg op zijn. Mensen kiezen steeds vaker voor elektrisch leasen en de voordelen die daarbij horen. Helaas zien we daardoor dat minder mensen op stap gaan met een echte klassieker. Als je er dus wel eentje rijdt is dit extra bijzonder. Er zijn overigens wel nieuwere klassiekers die elektrisch rijden, je krijgt dan misschien niet het mooie geluid erbij maar je bent wel voordeliger uit.

Goed zoeken

Een mooie oldtimer vind je niet zomaar bij elke dealer. Er zijn gespecialiseerde dealers die oldtimers leasen, dus kijk hier ook vooral even. Ook een aantal grote aanbieders bieden de mogelijkheid tot het leasen van de mooiste klassiekers. Enig speurwerk is dus wel nodig, maar daarna heb je dan ook wel echt wat! Zeker de moeite waard dus.