Tijd voor een nieuwe wagen?

Bijna niets is zo leuk dan het aanschaffen van een nieuwe auto. Veel mensen willen het niet toegeven, maar het soort auto waar je in rijdt, heeft echt wel invloed op hoe je je voelt. Tijdens het rijden in een mooie, luxewagen, zal je al snel tevreden achter het stuur zitten. Wist je dat het rijden in een luxe auto helemaal niet zo duur hoeft te zijn als het soms lijkt? 

Tweedehands of nieuw?

Wanneer je graag een luxe auto wil aanschaffen, zal je al snel hoog in de kosten oplopen wanneer je deze auto nieuw koopt. Echter zijn vrijwel alle modellen auto’s die je je kunt bedenken ook tweedehands verkrijgbaar. Soms zelfs nog in geheel nieuwe staat. Zo kun je voor een (vaak een stuk) kleiner bedrag toch in een hele mooie auto rijden. 

Een ander voordeel van het aanschaffen van een tweedehandsauto is dat je minder geld ‘verliest’. Wanneer je namelijk een nieuwe auto koopt, daalt deze al gauw voor vijftig procent in waarde in de eerste vijf jaar. Een tweedehandsauto zal in mindere mate dalen in waarde, omdat deze al wat ouder is. 

Wat zijn goede luxe auto’s?

Ben je ondertussen nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden die er zijn als het gaat om tweedehands luxe auto’s? Dat is goed te begrijpen. Een model dat er erg uitspringt op de weg is bijvoorbeeld de Land Rover Defender. Met haar bouwjaar uit 2021 is de Land Rover Defender nog enorm nieuw. Maar het scheelt al enorm in prijs als je voor een Land Rover Defender gaat met al wat kilometers op de teller. 

Wil je liever niet het gehele bedrag in één keer betalen? Dan is het ook mogelijk om jouw nieuwe (tweedehandse) Land Rover Defender per maand te betalen via een leasing systeem. 

Jaguar F-TYPE

Wellicht heb je ze weleens voorbij zien scheuren: de Jaguar F-pace Dit is een mooie sportwagen met een erg luxueuze uitstraling. De Jaguar F-pace is ook een vrij nieuw model, waardoor de kosten wellicht iets hoger zijn dan andere tweedehands modellen. Maar toch betaal je minder dan voor een gloednieuwe Jaguar F-pace. 

Liever een demo auto?

Naast dat je een auto nieuw of tweedehands kunt kopen, is het ook mogelijk om een demo auto te kopen. Dit is een auto die door de dealer is gebruikt voor demonstratiedoeleinden. Hieronder valt het maken van proefritten voor potentiële klanten, of het tonen van de auto in de showroom. Ook bij demo auto’s is de prijs een stuk lager dan wanneer je de auto nieuw zou kopen.