Van sleutelen word je automatisch blij!

Een dag geen garagewerk is een dag niet geleefd. Ben jij er zo iemand die leeft volgens een dergelijke gedachte? Dan weet jij wat passie is!

 

Het kan een kleine aanpassing zijn of een complete metamorfose van het binnenwerk van een voertuig. Misschien ben jij ook welk een kunstenaar die het plaatwerk onder handen neemt. Wat voor klus jij ook voor je kiezen krijgt, je pakt hem gretig aan. Het is immers zo’n machtig mooi gevoel om te zorgen dat zo’n ouwe – of misschien zelfs wel nieuwerwetse – machine weer helemaal compleet is, perfect functioneert en volledig aan de wensen en eisen van de eigenaar voldoet. Als ‘ie die al heeft, tenminste: voor hetzelfde geldt moet zo’n auto, motor of brommer op zoek naar een nieuw ‘baasje’.

 

Zodra mensen weten hoe veel liefde jij voor je vak hebt, kloppen ze maar wat graag bij je aan. Om je reputatie waar te maken, moet jij echter wel van alle gemakken voorzien zijn. Dat wil zeggen dat je over alle apparatuur dient te beschikken die nodig is om al jouw verschillende werkzaamheden naar behoren uit te voeren. Natuurlijk weet jij als geen ander wat dat zijn maar we gaan de belangrijkste zaken toch eventjes met je bij langs, zodat je weet wat je opties zijn.

Kleine reparaties en opbergmogelijkheden

Onder de motorkap of zelfs onder de wagen zelf is een plek waar je je vaak genoeg bevindt. Dat kan betekenen dat je gebruik maakt van een hydraulische lift of van een platte kar onder je rug. Maar zodra je een auto deels gaat demonteren om bepaalde auto onderdelen te vervangen, controleren of repareren, heb je daar ook een plek voor nodig. Maar daarom ruimte in je werkplaats om een werkbank neer te kunnen zetten. Kies voor een oppervlak dat groot genoeg is om alle mogelijke reparaties op te verrichten. En die het liefste ook nog opbergruimte biedt in de vorm van lades of panelen aan de achterwand of zijkant. Hier kun je de gereedschappen die je het vaakste gebruikt overzichtelijk aan ophangen.

Gereedschapskist

Heb je voor je gereedschappen overigens al een handige kist? Eentje die je overal mee naartoe kunt nemen? Compleet zijn is misschien nog wel belangrijker. Want in zo’n traditioneel kistje kun je maar een handjevol tools kwijt. Het liefste koop je dus een kast die tot aan de nok toe vol zit met alle gereedschappen die je voor je werk nodig hebt! Kies een model dat ingedeeld is met lades, waarvan aan de binnenkant al een vorm zit van wat erin hoort. Zo vind je al je tools heel snel en gemakkelijk terug omdat alles zijn eigen plek heeft!

 

Maak het jezelf nog gemakkelijker door een mobiele versie daarvan te kiezen. Eentje met wieltjes, die je met het grootste gemak van de ene naar de andere hoek van de ruimte rijdt.