De beste garagedeur, welke deur is dat?

Waarschijnlijk had je dit antwoord niet verwacht, maar er bestaat niet zoiets als de beste garagedeur. Welke deur voor jou het beste is heeft namelijk voor een groot deel te maken met het gebruik van de garage en je wensen. In dit blog vertellen we je hier alles over.

Waarvoor ga je de garage gebruiken?

Het eerste punt waarover je moet nadenken is het gebruik van de garage. Wanneer je de garage bijvoorbeeld als parkeerplaats wilt gebruiken is het belangrijk dat je een garagedeur uitkiest die tijdens het openen niet naar buiten toe kantelt. Je auto kan dan immers beschadigen als je een keertje niet alert bent. 

Een voorbeeld van een type garagedeur dat een goede keuze is als je de garage als een parkeerplaats wilt gebruiken, is een garage roldeur of een sectionaaldeur.

Nog een voorbeeld: wil je de garage als kantoorruimte gebruiken? Dan is een garagedeur met ramen waarschijnlijk de beste keuze voor je, omdat er dan meer daglicht in de garage naar binnenkomt. Een type garagedeur dat aan deze wens voldoet zijn openslaande garagedeuren. Bovendien is dit typedeur ook goed geïsoleerd zodat je minder hard hoeft te stoken en minder last hebt van tocht en kou.

Moeten de garagedeur en de voordeur dezelfde uitstraling hebben?

Sommige mensen vinden het belangrijk dat hun woning als totaalplaatje een mooie uitstraling heeft. Bijvoorbeeld door de uitstraling van de voordeur en de garagedeur op elkaar af te stemmen.

Bepaalde fabrikanten zoals Hörmann hebben daarom voordeuren van aluminium ontworpen die perfect passen bij hun sectionaaldeuren. Naast het type garagedeur kan dus ook het merk, zoals een Hörmann garagedeur, van invloed zijn op je keuze.

Is isolatie van het deurblad belangrijk?

We hebben dit punt eigenlijk net al besproken maar het is belangrijk om toch nog even aan te stippen: de isolatie van het deurblad van de garagedeur. Zeker gezien de huidige energieprijzen is isolatie belangrijker dan ooit. Garagedeuren die niet geïsoleerd zijn en waarbij de garage in verbinding staat met de rest van je woning zijn eigenlijk geen optie meer.

Is elektrische bediening een must?

Sommige garagedeuren zijn standaard elektrisch te bedienen en hebben een handmatige bediening voor noodgevallen. Een voorbeeld hiervan zijn sectionaaldeuren. Als elektrische bediening van de garagedeur een must is voor je dan heeft het dus ook automatische invloed op welke garagedeur je het beste kunt kopen. Openslaande garagedeuren zijn bijvoorbeeld niet elektrisch te bedienen.

Oriëntatie en advies

We kunnen nog pagina’s vol schrijven over allerlei factoren die invloed hebben op het bepalen van welke garagedeur voor jou het beste is. Maar als het goed is begrijp je dat het met name om jouw wensen gaat met betrekking tot de garagedeur. Daarom raden wij je aan om een lijstje te maken van eisen waaraan de garagedeur moet voldoen. Vervolgens kun je met dat lijstje naar een garagespecialist gaan en advies inwinnen. Zo kom je stap voor stap tot het antwoord op de vraag welke garagedeur voor jou het beste is.