Op zoek naar een gave unieke auto

Er komt een moment in je leven dat je toe bent aan een echt leuke auto die verder niemand heeft. Deze wagen past echt bij jou en brengt je in stijl naar jouw favoriete plekken. Helaas lijkt het vrijwel altijd zo te zijn dat de auto die precies aan jouw wensen voldoet en in goede staat verkeert, toch net iets te duur is!

WAAR VIND JE DAN DIE UNIEKE AUTO?

Misschien vind je op internet wel de perfecte auto en kan je ook nog eens uitstekend onderhandelen, maar meestal is dit een flinke uitdaging. Er is echter wel een oplossing. Heb je wel eens gedacht aan een tweedehands Duitse auto importeren? Duitsers zijn echte autoliefhebbers en maken over het algemeen veel werk van het samenstellen van hun ultieme bolide. Ook zijn de afstanden een stuk groter en hechten ze dus meer waarde aan een hoogwaardig en voldoende gemotoriseerd voertuig. Grote kans dat er iets voor jou bij zit. Ook niet onbelangrijk is dat auto’s in Duitsland simpelweg goedkoper zijn door lagere belastingen, wat jou uiteindelijk in de aanschaf ook aanzienlijk geld kan schelen.

HOE IMPORTEER JE DE AUTO?

Als eerste moet je natuurlijk een mooie auto vinden. Let hierbij op dat in Duitsland schade al gauw leidt tot een flinke waardedaling. Ook hier geldt weer, dat dit kan jou geld schelen als je zelf zo handig bent om dit op te knappen! Als je dan die leuke auto hebt moet je deze na aankoop eerst naar Nederland transporteren. Vervolgens mag je weer terug naar Duitsland om de auto uit te laten schrijven. Let op dat je vanaf dit moment niet meer met de auto mag rijden, totdat je deze in Nederland hebt geïmporteerd. Dit doe je bij de RDW, die de auto keurt en waar je ook de PBM aangifte kunt verzorgen. Vergeet niet je auto te verzekeren vanaf het moment dat deze op je oprit staat, want schade kan natuurlijk al direct ontstaan.

WAT TE DOEN MET JE OUDE AUTO?

Als je dan die nieuwe gave auto hebt, is het natuurlijk ook nog belangrijk je oude beestje een goede nieuwe bestemming te geven. Als deze nog in goede staat is, kun je deze uiteraard proberen te verkopen aan een volgende berijder. Ook is het een mogelijkheid om een auto die aan het eind van zijn latijn is over leveren aan een sloopbedrijf. Dikwijls krijg je hier ook nog wat voor en een sloopauto ophalen willen ze vaak ook nog voor je verzorgen.