Rijinstructeur worden

Een Rijinstructeur worden, waarom zou je dat doen? Het lijkt een ideale baan voor iedereen die ervan houdt om lekker in een auto rond te rijden en beetje vrijheid wilt houden. Maar is dat ook zo?

Ja, als rijinstructeur heb je veel vrijheden en je bent lekker onder de mensen. Dit verteld Ron, een rijinstructeur bij First.

RON ZIJN VERHAAL:

Ron is al een ruime tijd rijinstructeur bij Firstt en hij vindt het een ‘droombaan’. Lekker gezellig in de oude met al die jonge mensen die graag hun rijbewijs willen halen. Ze scherp krijgen om zelfstandig de weg op te gaan. “Heerlijk” zegt hij. Maar hoe is Ron begonnen? Natuurlijk met de vraag, “Rijinstructeur worden?”. Ron begon met het werken als rijinstructeur, hij 24 was. Hij wist niet precies wat hij wilde worden maar dit kwam op zijn pad en dat leek hem wel leuk. Nu werkt hij al 8 jaar voor Firstt en heeft hij het erg naar zijn zin. Vooral alle positieve reacties die hij krijgt over hoe hij mensen goed kan helpen motiveren hem om dit werk nog wel even te blijven doen.

Hij ziet veel succesverhalen van jonge mensen die beginnen met rijlessen en snel hun rijbewijs halen. Vooral de wetswijziging is ingevoerd dat je met je 17e al mag beginnen. Hij is groot voorstander omdat ze zo snelle de gevaren en verantwoordelijkheden zien. Ook heeft het dus positieve effecten op het slagingspercentage van zijn cursisten. Dit allemaal geeft hem het gevoel dat hij de goede keus heeft gemaakt om de vacature rijinstructeur in te vullen toen hij zichzelf de vraag stelde of wij rijinstructeur wilde worden. Rijinstructeur worden is leuk, uitdagend en belonend. Geen haar op zijn heeft twijfelt eraan om ooit iets anders te doen.