Wat kun je doen als je van je lease contract af moet

Als je dit artikel aan het lezen bent, is de kans groot dat je een auto aan het leasen bent en van je leasecontract af wilt. Een Private Lease ondernemen bedrijf zal meestal niet blij zijn als je meedeelt dat je je contract vroegtijdig wilt beëindigen en je kunt er grote financiële gevolgen aan ondervinden. Het is daarom erg belangrijk om alle opties te doorlopen en na te denken of je die financiële klap wel kunt opvangen. Is het wel verstandig om je leasecontract te vroeg op te zeggen? In deze blog kun je meer lezen over leasecontracten en wat je het beste kunt doen als je van je contract af moet.

Waarom wil je je leasecontract opzeggen?

Er zijn verschillende redenen om je leasecontract op te willen zeggen. Normaal gesproken rijd je niet weg in je nieuwe auto met het idee om je contract vroegtijdig op te zeggen. Toch kunnen er onverwachte situaties voorkomen waardoor je je genoodzaakt voelt je leasecontract op te zeggen. Misschien kun je ergens anders goedkoper leasen, wil je een nieuw model, maak je meer kilometers dan in het contract staat of loopt je bedrijf minder goed dan je had verwacht. Dit zijn de meest voorkomende redenen voor leasers om hun contract op te zeggen, maar kan dat wel zomaar?

Manieren om je leasecontract te beëindigen

Je kunt je leasecontract niet zomaar opzeggen, maar het kan wel. Meestal zit je dan wel met een afkoopsom en krijg je een boete van de leasemaatschappij. Voordat je je leasecontract beëindigt is het belangrijk om na te denken of het voordeliger is om je contract stop te zetten of te wachten tot het contract zelf afloopt. Een andere optie waarmee je minder financiële schade riskeert is het Lease contract overnemen door de leasemaatschappij. Hierdoor kan de maatschappij de auto voordelig aan een andere klant leasen, waardoor die een kortlopend contract heeft en daardoor goedkoper kan leasen.