Wat zijn de beste autoradio’s voor in je auto?

Waar denk jij aan als je muziek luistert? Een lekkere beat of een goede bas? Dit wil je natuurlijk ook in de auto ervaren. Autoradio’s zijn ook een kwetsbaar doelwit voor dieven die snel geld willen krijgen. Door je auto goed te beveiligen voorkom je dat iemand het in z’n hoofd haalt je autoradio te stelen. Uiteraard komt het ook voor dat je jezelf buitensluit van je eigen auto. In dat geval heb je een professional nodig om je autodeur te openen.

JVC

Het bedrijf JVC staat voor Japan Victor Company en is een elektronicabedrijf. JVC is een bedrijf dat audio, video en consumentenelektronica produceert en verkoopt. De producten binnen het assortiment verschillen van camera’s tot aan autoradio’s. Zo verkopen zij 1-DIN en 2-DIN autoradio’s tussen 50 – 800 euro. Een 1-DIN autoradio is een standaard autoradio die bijna in alle auto’s past. Dit is de kleine smalle radio soort die je vooral in oudere auto’s terugziet. Een 2-DIN autoradio is een radio soort die groter is dan een 1-DIN radio. Een 2-DIN autoradio is voorzien van een scherm. Dit scherm is vaak een touchscreen. De prijzen van een 2-DIN radio liggen om deze reden ook een stuk hoger dan de prijs van een 1-DIN autoradio.

Alpine

Alpine Electronics is een Japans elektronicabedrijf dat gespecialiseerd is in navigatiesystemen en radio’s voor auto’s. De prijzen voor een Alpine autoradio liggen grofweg tussen de 80 – 800 euro. De duurste radio’s zijn de 2-DIN touchscreen radio’s en de de goedkoopste radio’s van Alpine zijn de 1-DIN radio’s. Alpine Electronics levert radio’s met mogelijkheden als bluetooth, USB aansluiting, AUX aansluiting, navigatiefuncties en DAB ontvangst. DAB zorgt ervoor dat je radio storingsvrij radiostations kan ontvangen.

Pioneer

Pioneer Corporation is het laatste Japanse bedrijf dat ik aan jullie zal voorleggen. Dit elektronicabedrijf richt zich vooral op het leveren van navigatiesystemen, luidsprekers en autoradio’s. Een autoradio van het merk Pioneer ligt gemiddeld tussen de 55 – 800 euro. Veel autoradio’s binnen het assortiment van Pioneer bevatten naast nieuwe technische snufjes ook gewoon een ouderwetse CD-speler. Bij Pioneer radio’s is een 2-DIN radio precies 2 keer zo groot als een 1-DIN autoradio. Een 1-DIN radio is 180 bij 50 mm en een 2-DIN radio is 180 bij 100 mm. Voordat je ervoor kiest om een 2-DIN radio aan te schaffen controleer of de radio inbouwbaar is. 

Radio’s

Voordat je een autoradio van het merk JVC, Alpine of Pioneer aanschaft is het erg belangrijk dat je in je auto twee dingen naloopt. Controleer of je uitgekozen radio gaat passen en zorgt ervoor dat je auto goed beveiligd is. Je zal maar een radio van 800 euro geïnstalleerd hebben en vervolgens je sleutels op de stoep kwijtraken. Dan is je autoradio zo weg en dat wil je echt niet hebben!