Wat zijn de voordelen van autolease?

 

Een nieuwe auto rijden is natuurlijk heel fijn. Hij ruikt helemaal nieuw, hij is voorzien van de laatste snufjes en je weet zeker dat áls er al iets mee aan de hand is, je snel en kosteloos geholpen wordt. Dit alles komt echter tegen een prijs; een nieuwe auto kost vaak het nodige en niet iedereen kan of wil dat bedrag in een keer op tafel leggen. Er is echter een manier waarop je kan profiteren van al het moois dat een nieuwe auto met zich meebrengt, zonder dat je hiervoor in een keer een groot bedrag kwijt bent. Leasen, en al helemaal goedkoop leasen, brengt de nodige voordelen met zich mee. 

Je rijdt een nieuwe auto

Zoals gezegd; het is heerlijk om in een hagelnieuwe auto te rijden. Je bent echt de eerste die erin op pad gaat en de auto is volledig binnen de tijdsgeest gebouwd. Daarmee heb je de beschikking over talloze moderne snufjes die je in veel occasions gewoon simpelweg nog niet hebt. Je kan je telefoon moeiteloos aansluiten, de auto is vaak te bedienen via een app, zodat je allerlei zaken kan afstellen naar jouw wensen en mocht er een keer wat mee zijn, dan zorgt de fabrieksgarantie ervoor dat het geen onverwachte kostenpost wordt. Al die voordelen komen met een leasecontract.

Onderhoud kost niks extra

Bij het leasen van een auto betaal je een vast bedrag per maand en dat bedrag dekt allerlei onkosten die je normaliter bij een eigen auto zou hebben. Neem het onderhoud; elke auto moet af en toe een beurt en wie dit zelf moet betalen, kan soms schrikken van het bedrag dat vervolgens op de rekening staat. Zeker als een auto veel moderne onderdelen heeft, kan het voorkomen dat een simpele handeling opeens wat minder simpel wordt en meer tijd kost. Wie een auto in de lease heeft, zal hier helemaal niets van merken. Het vaste bedrag per maand dekt namelijk ook het onderhoud, waardoor je simpelweg de auto naar de garage kan brengen en hem weer ophaalt als het klaar is. Geen gedoe, geen zorgen over de rekening, alleen maar een frisse, goed onderhouden auto.

Dit alles tegen een vast bedrag per maand

Een vast bedrag per maand dekt dus al deze zaken, waarmee je altijd met een goed onderhouden auto onderweg bent. Dit vaste bedrag per maand is een zekerheidje, waar je vervolgens niet meer aan hoeft te denken. Er komt niks geks bij, je hoeft niet bang te zijn dat het verandert, het is en blijft het vaste bedrag per maand. Wel moet je rekening houden met het feit dat in veel leasecontracten de brandstofkosten niet worden meegenomen. Dit is het enige waar je zelf voor moet bijbetalen. Maar iedereen die regelmatig op pad is met de auto, zal een heel behoorlijk beeld hebben van wat de brandstof precies kost en hoeveel ze hieraan per maand kwijt zijn. Grote verrassingen zal je dan ook niet tegenkomen.