Welke benodigdheden heb je nodig op je motor?

Wanneer je met een motor gaat rijden, heb je bepaalde benodigdheden nodig die essentieel zijn voor een veilige rit. Het belangrijkste onderdeel is zonder twijfel je helm en je uitrusting. Daarnaast mag het belang van goede motorhandschoenen ook niet onderschat worden. 

Tips bij het aankopen van je uitrusting

Zoals hierboven al is vermeld, is je uitrusting van groot belang wanneer je met de motor rijdt. Het zorgt ervoor dat je goed beschermd bent in geval van een ongeval. Ten eerste moet een goede motorhelm aan een aantal zaken voldoen. Je hebt verschillende soorten helmen die niet allemaal even veilig zijn. Wanneer je met een motor rijdt, kies je best voor een integraalhelm. Deze zorgt ervoor dat je hoofd volledig beschermd is tijdens het rijden. Belangrijk is wel dat je voor een helm kiest die een goede ventilatie heeft. Slechte ventilatie kan ervoor zorgen dat je helm langs binnen begint aan te dampen, wat tot gevaarlijke situaties kan leiden. Reinig je helm ook regelmatig om er langer gebruik van te kunnen maken.

Motorkleding is net zo belangrijk als een helm. Waar een helm je hoofd beschermt, beschermt motorkleding de rest van je lichaam. Zorg ervoor dat het pak goed aansluit rond je lichaam. Het pak moet namelijk als een tweede huid aanvoelen. Indien dit het geval is, dan weet je dat alle beschermpunten op de juiste plaats zitten. Aangezien zichtbaarheid in het verkeer ook belangrijk is, kies je best voor kledij waar reflecterende stroken op zijn aangebracht. Zo ben je ook in het donker zichtbaar voor andere bestuurders. 

Belangrijk bij motor handschoenen is dat ze natuurlijk goed zitten. Je moet voldoende grip hebben op je stuur. Het kan zijn dat je handschoenen na aankoop nog wat stroef zitten, maar dit zal weggaan als je ze vaker aandoet. Om helemaal beschermd te zijn, kies je best voor handschoenen die ook je vingers beschermen. Bovendien heb je zo ook geen koude vingers tijdens de winterperiode. 

Telefoonhouder voor op je motor

Om te bellen op een motor heb je natuurlijk minder opties dan bij een wagen. Gelukkig kan je wel een telefoonhouder voor een motor aankopen zodat je je telefoon op een veilige manier kan vastmaken aan je motor. Zo heb je ook toegang tot een gps wanneer dit nodig zou zijn. Belangrijk bij een telefoonhouder is dat deze houder stevig vast zit. Wanneer het niet vast genoeg zit, loop je het risico om je telefoon kwijt te spelen tijdens het rijden. Het hoesje waarin je je telefoon kan plaatsen, is waterdicht waardoor je je geen zorgen moet maken als het regent.