Zo vind je gemakkelijk een mooie oldtimer

Erg veel Nederlanders maken dagelijks gebruik van een auto. Weinig rijden in hun droomauto. De meeste mensen rijden in een auto die zij kunnen veroorloven. Naast dat mensen een ander budget hebben, verschilt de smaak ook behoorlijk. Zo koopt de een het liefst de nieuwste Mercedes, terwijl de ander het liefst een oldtimer heeft. Ongeachte de keuze, heb je voor beiden een flinke spaarrekening nodig. Daarnaast kan het vinden van een oldtimer ook behoorlijk lastig te zijn. Om hierbij te helpen, hebben wij dit artikel opgesteld. 

 

Wat is een oldtimer precies?

Wat het begrip oldtimer precies inhoudt verschilt per merk en verzekeraar. Er bestaat dus geen exacte definitie van een oldtimer. De definitie die de belastingdienst aanhoudt is een auto die ouder is dan 25 jaar. De reden waarom er namens de belastingdienst ook een leeftijd aan wordt gekoppeld is omdat er belastingvoordeel kan ontstaan bij oldtimers. Wel hangt dit af van de exacte leeftijd en de brandstofsoort. 

 

De voorwaarden van een oldtimerverzekering

Voordat je echt op zoek kunt naar een oldtimer, is het van belang dat je op de hoogte bent van de voorwaarden die gelden voor een oldtimerverzekering. De verzekeraars kijken in de meeste gevallen niet naar de leeftijd van de bestuurder, of de schadevrije jaren. Om de exacte waarde van de oldtimer te bepalen, dient deze getaxeerd te worden. Vervolgens dient de verzekeraar hiermee akkoord te gaan. Het bedrag dat hieruit naar voren komt, is het bedrag waarvoor je verzekerd bent bij bijvoorbeeld diefstal. Daarnaast wordt er aan de hand van dit bedrag ook de premie bepaald. 

 

Zo vind je jouw oldtimer!

Nu de basis duidelijk is, kan er gekeken worden naar hoe een oldtimer gevonden kan worden. Zo zijn er meerdere manieren hoe je te werk kan gaan. Tegenwoordig is het sterk aan te raden om eerst via het internet te kijken. Zo zijn er meerdere bedrijven die oldtimers via het internet aanbieden. Daarnaast zijn er ook handelsplatformen zoals Marktplaats waar oldtimers op staan. Probeer via verschillende kanalen te kijken naar wat er aangeboden wordt en bepaal aan de hand hiervan de waarde van de oldtimer. Vervolgens kun je kijken naar waar je hem het voordeligst kan krijgen.

Niet genoeg geld? Geen probleem!

Een oldtimer kan erg duur zijn in de aanschaf. Echter, in de meeste gevallen neemt de waarde van een oldtimer in verloop van tijd toe. Het kan dan ook een erg goede investering zijn om een oldtimer te kopen. Mocht je net wat tekort komen voor deze investering, dan kun je kijken naar welke autofinanciering bij jou past. Zo zijn er meerdere bedrijven die dit aanbieden voor een gunstig rentetarief. De beste autofinanciering vind je dan ook door meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken. Daarnaast is het belangrijk dat je voor jezelf bepaald in hoe lang je deze lening kunt afbetalen. Sluit absoluut geen lening af wanneer je geen zekerheid hebt dat je deze terug kunt betalen. Dit zou er namelijk voor zorgen dat iets leuks verandert in een complete nachtmerrie.